Dayfly füzetek


FÜZETEK

A füzetek megnyitásához jelszó szükséges. Írj erre a címre, ha kíváncsi vagy valamelyikre.

 

Füzet 1 – Az “okos élet” hatásai mindennapjainkra

Adam Alter megkérdezte az embereket, mit éreznek egy app használata közben? A válasz egyszerű: élvezik az alkalmazásokat, amelyek a pihenést, sportolást vagy egészségmegőrzést segítik, időjárást jeleznek, amelyekből tanulhatnak valamit. Ezzel a típusú tevékenységgel az emberek átlagosan kilenc percet töltenek naponta. Azonban vannak olyanok is, amik nem tesznek nagyon boldoggá, mégis használjuk őket. Az app-használó embereknek körülbelül a fele nem érzi jól magát, amikor az alábbi típusúakat használja: társkereső, közösségi hálón való kommunikáció, játék, szórakozás, hírek, webböngészés. Pedig átlagosan napi huszonhét percet töltünk el ezekkel. Kilenc percet boldogságot okozó alkalmazásokkal, huszonhét percet döntően boldogtalanságot okozó alkalmazásokkal. Háromszor többet utóbbival. De miért?

Füzet 2 – Anyafüzet

Kérdések – válaszok az anyaságról.

Az aggódás a szülőséghez tartozik, de nem határozhatja meg azt.

Hinned kell magadban, hinned kell hogy jó anya vagy! Az állandó kétségeket, feszültséget, stresszt, fáradtságot száműzni kell, na jó finomítsunk, száműzni amennyire csak lehet, az életedből, hogy az anyaság az legyen, amire mindig is vágytál, öröm és boldogság. Ne tipródj azon, hogy jól csinálod-e! Tudj döntést hozni az élet hozta helyzetekben és utána azt bátran felvállalni, nem megbánni.

Füzet 3 – Az anyai viselkedés hatása a gyermek DNS-ére

Már társadalmi információval születünk, amely se nem jó, se nem rossz, csupán az életre készít föl, mert biológiánkat eltérően kell programoznunk attól függően, hogy magas vagy alacsony társadalmi státuszúak vagyunk. Az egyetlen, de legfontosabb tényező az anya mentális és testi egészsége határozza meg az anya – utód interakcióját.

A gyermekkori traumának élethosszig tartó hatása van a génekre és az agyra. A McGill Egyetem és a Douglas Institute tudósai felfedezték (2009), hogy a gyermekkori trauma valóban megváltoztathatja a DNS-t és átalakíthatja génjeinek működését

Füzet 4 – Fogadalmak és motiváció

A példánknál maradva tehát nem a kövérek közösségéhez szeretnénk tartozni, hanem azok közé, akik a normál testsúly közelében vannak.

Kinek a közösségét érdemes tehát keresni? A választ mindenki tudja, én azonban azt mondom, hogy ne a normál testsúlyúak közösségét keressük, hanem azokét, akik erre törekednek. Ezek fogják biztosítani számunkra a társ élményét. Ők küzdenek hasonló problémákkal, amely során rájöhetünk, hogy nem vagyunk egyedül és közös erővel le tudjuk győzni a már korábban említett lusta agyunk áldatlan tevékenységét, vagyis magunkat.

Füzet 5 – Rakj rendet – Lelki állapotunk tükörképe a környezetünk

Gyakorlat arra az esetre, ha nehezen tudsz megválni régi, nem használt tárgyaidtól. Hogyan oldható fel az erős kötődés? Erre adunk gyakorlati választ.

Füzet 6 – Útban önmagunk felé – Gyakorlatok a jó lelki állapot fenntartásához

Hogyan legyünk boldog tagjai a társadalomnak? Erre a kérdésre egyre kevésbé vagyunk képesek választ adni. Érdemes lenne megfogadni:”Jól gondold meg merre mész, mert az életben nincs idő tévutakra.