Coaching

"A változás igazi célja a lelki érettség, az a ritka jellem, aki őszintén tud szeretni. 
Azok az emberek érettek lelkileg, akik maradandó hatású kapcsolatokat 
tudnak kialakítani. Ehhez az érettséghez befelé fordulásra van szükség."

Dr. Crabb Lawrence

A megoldásközpontú beszélgetések lényege, hogy kijelöljön az ügyfél egy célt, amelyhez az ún. sárga utat akár egy 60 perces beszélgetés alatt megtalálja.  Ezt az ősi, öngyógyító képességünket ebben a változásteli Világban elfelejtettük. A megoldásokat viszont továbbra is mindenki magában hordozza. A kérdéseimre adott válaszok tisztánlátást adnak az ügyfélnek, megtalálja az utat autentikus énjéhez, önmaga megismeréséhez. Ezt az irányzatot (briefcoaching) két pszichológus Steve de Shazer és Inso Kim Berg hozta létre, akik kutatásaik által azt tapasztalták, hogy a probléma problémàt szül, viszont a jövőbe tekintés felszabadító és motíváló. Azt, hogy egy ember miként tekint a problémájára és hogyan tudja megoldani, nagymértékben meghatározza a belenevelt személyisége, a hozzáállása.  Az a jó hír, hogy hátrahagyva a megbékélt múltat, ez nagymértékben fejleszthető. Akaratra és tudatos szemleletváltasra van hozzá szükség.  Abban szeretnélek segíteni, hogy az légy, aki lenni akarsz. Nem meghatározott ez születésünkkor éa később sem.

Korábban ezekben a témàkban fordultak hozzám:

1. Házasélet, párkapcsolat
2. Stresszkezelés, türelem
3. Magabiztosság
4. Konfliktuskezelés
5. Önmegvalósítás
6. Időbeosztás, időgazdálkodás, időmenedzsment
7. Énidő
8. Munkába visszatérés, karrier
9. Önbizalom, magabiztosság, önértékelés
10. Pozitív fegyelmezés
11. Otthonról hozott rossz minták kezelése, felülírása
12. Az anyaság pozitív megélése
13. Szülés utáni depresszió
14. Kapuzárási pánik
15. Jövőtervezés
16. Hogyan hozza ki valaki a legjobbat a mozaik családjából
17. Önismeret
18. Jó kommunikáció
19. Asszertív kommunikáció
20. Háztartás
21. Minőségi idő a gyerekekkel
22. Tökéletesre törekvés elengedés
23. Hogyan hozzam ki magamból a maximumot
24. Társasmagány
25. Maximalizmus elengedése
26. Harmónia megteremtése
27. Következetesség
28. Probléma megoldó képesség
29. Empátia, elfogadás
30. „Hiszti” gyermeki akarat kezelése
31. Megfelelési kényszer elengedése
32. Szorongás csökkentése
33. Elengedés
34. Kapcsolat javítása (anyóssal)
35. Negatív gondolkodás megváltoztatása
36. Gyereknevelés
37. Emberi kapcsolatok
38. Motíváció
39. Lelkiismeretfurdalás, rossz anya érzés enyhítése
40. Gát leküzdés
41. Múltbeli sérelmek átkeretezése
42. A szülőség dilemmái

Kedves Érdeklődő!

Elsősorban a fenti témákban tudok neked segíteni a coaching módszereivel. Valójában sohasem tanácsot adok, hanem abban segítek, hogy te magad találj válaszokat a kérdéseidre. Kibogozod a szálakat miközben egyre jobban megismered önmagad.

Az életvitelünket azonban sok minden befolyásolja. Ma minden rendben, de holnap már egy újabb felállás van, kihívások, nehézségek, sikerek, örömök. A világ folyton változik, melyhez alkalmazkodnunk kell. Ha nem ezt tesszük, akkor ez nyomasztó érzésként települ ránk. Segítek, hogy ezt inkább a magad javára tudd fordítani, hogy felszabadultan tudd élvezni a mindennapjaidat. Ha megerősödsz önmagadban, tudod, hogy nehéz helyzetekben hogyan viselkedj, hogyan kommunikálj, s akkor egy minőségibb, kiegyensúlyozottabb életet élhetsz. Ha úgy tetszik boldogabb lehetsz.

Elfelejtettük élvezni a csendet, a természetet. Gépeken kommunikálunk, önmagunkat fotózzuk és nem akarunk házasságot, félünk gyereket vállalni, elválunk, s időnk nagy részét munkával töltjük, vagy a munkahelyünkön vagy otthon. Ha ezt te is így gondolod, azt is érzed, hogy lehetne ez másként is. Változtatni azonban nem mersz, vagy még nem akarsz, mert úgy érezzük, hogy elveszítjük a kontrollt életünk felett.

Ha megfigyeljük a kisgyerekek örömét, amikor szabadon futhatnak a réten, legszívesebben magukhoz ölelnék a világot és dalolászva fonnák a virágkoszorút. Amikor először csinálnak hóangyalt vagy futnak bele a jéghideg tengervízbe olyan hangosan kacagnak, hogy mindenki boldog lesz, aki csak hallja őket. Saját gyermekeim mutatták meg nekem újból ezt az érzést. Lehet úgy élni, hogy a modern technika és az idő a barátod, nem pedig az ellenséged. Már ezt nem is tudod elképzelni? Sokan vannak így. Pedig lehetséges! Sőt azt állítom, hogy így érdemes élni.

Ebben a folyamatban nem az én életem és véleményem számít. Ahogy már írtam nem tanácsot adok, hanem módszereket, technikákat, hogy tudj élni egy Isten által Neked szánt életet.

Ha a fenti témák tekintetében hiányosságokat érzel az életedben és szeretnél egy életre szóló bátorítást kapni, tükröt tartani magad elé, akkor tedd meg az első lépést!

Keress bátran!

Szeretettel: Mógor Krisztina

krisztina.mogor@gmail.com

E-mail: kattints ide és jön a leveled

Ahol találkozni tudunk még: Budapest XVII. kerület vagy határok nélkül online.

Több magamról