Lélek és mozgás

LÉLEK ÉS MOZGÁS

Köztudott évezredek óta, hogy a test egészségének megőrzése szorosan összefügg a lélek egészségi állapotával. Röviden, TARTSD KARBAN A TESTED! VÁLASSZ SZÁMODRA MEGFELELŐ MOZGÁSFORMÁT! Gyakorold napi rendszerességgel!

Nem túl könnyű és népszerű mondatok ezek. Ha azonban változtatni akarsz magadon, meg akarod ismerni önmagad, akkor megkerülhetetlen ez a kérdés. A mozgás során megismered a tested. Figyeld a tested válaszait a különböző terhelésekre, figyeld meg mennyire rugalmas, hogyan alkalmazkodik a kihívásokra. A lelked ugyanígy fog tenni.

Mi a neked való forma?

  • csoportos, egyéni
  • kinti, benti
  • milyen mozgást szeretsz, bírsz végezni
  • hogyan tudod beépíteni a mindennapjaidba
  • heti 2-3 hosszabb edzést tudsz betartani vagy minden nap egy rövidebbet
  • anyagilag mi fér bele az életedbe/ havonta erre a célra.

A rendszeres mozgáshoz kitartás, türelem, elhatározás kell, ugyanúgy, mint önmagunk megismeréséhez.

  • Mindezekről bővebben az Interneten úgyis találsz információkat. Nézz utána!
  • Hasonlóképpen nézz utána a táplálkozási szokásaidnak is. Változtass, ha szükségét érzed!

Mi abban hiszünk, hogy minden ember egyedi, individuum. Nincs diéta, táplálkozási szokás, mozgás, életforma, amely mindenkinek egyenlő értékű, hasznú lenne.
Vannak viszont tények, alapigazságok, amelyeket mindenkinek érdemes követni. A gyengeség viszont nagy úr. A mai Világ pedig tele van csábítással. Meg kell tanulnod dönteni és választani nap, mint nap. Néha minden órában, minden percben. Hasznos információt találsz ehhez a témához a füzetek 4. -ben.

Ha az emberek jobban megismerik magukat, belső énjük elárulja nekik, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi egyensúlyt teremtsenek az életükben. Ezt követően kiegyensúlyozottabbak lesznek, könnyebben tudnak kommunikálni, hiszen van önbizalmuk és ezáltal az emberi kapcsolataik is jobbá válnak. Saját bőrünkön tapasztaltuk az esendőséget, a kudarcokat,  megéltünk mélypontokat és megoldhatatlannak tűnő problémákat. Tökéletes ember nincs. Lehet valaki perfekcionista, tökéletesre törekvő, de veszíteni is tudni kell.

Születésünkkor kaptunk egy csomagot. Ezt a szüleink, majd a közösségek, amikbe kerültünk az évek során, fomálták, hatással voltak ránk tanulmányaink, amiket olvastunk. Mennyit tettünk ehhez mi? Itt az ideje, hogy kezedbe vedd a sorsod! (Erről bővebben a 3 füzetben lehet olvasni. Vigyázat, nem könnyed olvasmány! Csak elszántaknak!)

Ha valaki lefut egy teljes maratont, akkor megérti, hogy a futóknak nem számít, győztesként vagy vesztesként kerültek-e ki a versenyből valakivel szemben. Az átlagos futók többsége úgy indul neki a versenynek, hogy előre kitűzi egyéni időcélját. Ha ezen az időn belül fut, az azt jelenti, hogy teljesített valamit, ha meg esetleg nem, az azt, hogy nem sikerült teljesítenie. Más szóval, a hosszútávfutók számára az a lényeges standard, hogy futás után éreznek-e büszkeséget önmaguk miatt. Cél, büszkeség, elégedettség, tanulás.

Módszereinkkel megváltozik a múltaddal való viszonyod,  amire nincs szükséged azt elengeded, a problémáidat gyorsabban fogod megoldani, rendszerezni tudod az életedet, a kötelességeidtől a terveidig, ezáltal hatékonyabb leszel, többet nevetsz, szívesebben élsz.

Szeretettel várunk közösségeinkbe!

Facebook oldal: Önkėpzés Mesterfokon

és

 

Lépj tovább velünk!